2013. május 1., szerda
Donut
Az ötletet a Praktikák sok gyerekhez blogból vettem.
Megláttam ott a lukas fánk formát, ami nekem is van, még sosem használtam, eddig.
Tuti jól vizsgázott a recept és a forma is ;-)
- 35 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 25 dkg cukor
- 1 csésze tej ( 2,5 dl )
- 2 evőkanál olaj
- 2 tojás
- először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd mehet bele a többi.
- kivajazott formába elosztani a tésztát
Ebből a mennyiségből 12 db fánk lesz.
- 190-200 fokon sütőben, kb 14-15 perc sütés
- formából kivenni
- tetejét ízlés szerint bevonni mázzal, diszíteni valami szórócukorral
Nekem a porcukros máz túl tömény, ezért pudingos krémet főztem, abba márottam bele a fánkok tetejét.
A maradék pudingot megettük hozzá, mert elég száraz süti.
De lehet tejjel, kakaóval is enni.
Kaptam díjat Juditkától és Martinellitől, köszi hogy gondoltatok rám! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
A párom Angliában dolgozik, s mindig dícsérte ezeket a donutokat:) Ügyes vagy:)
Megjegyzés küldése