2012. július 21., szombat

Csirkés gulyásleves



- finomra vágott hagymát pirítani, majd beletenni a feldarabolt csirkét, kicsit párolni és pirospaprikával meghinteni, majd vízzel felönteni

- mehet bele a zöldség is, mert a csirke hamar puhul, sárgarépa, petrezselyemgyökér karikára szelve, krumpli apró kockára vágva, 1-1 paprika és paradicsom, ízesítés só, köménymag, petrezselyem

- lehet bele galuskát főzni, 1-2 tojás, liszt, víz, só - lágyabb tésztát keverni és szaggatón, vagy reszelőn keresztül szaggatni a levesbe, közben kavargatni, ne tapadjon össze, pár perc főzés még

3 megjegyzés:

Kati írta...

Szeretem az ilyen gazdag leveseket, s csodaszép ez a kagyló formájú tányér:)

Barbi konyhája írta...

Eddig erre nem is gondoltam, de nagyon jó ötlet arra az esetre, ha csirke van itthon. Különben is imádom a gulyáslevest, egy hétig is elenném! :)

csipike írta...

Mivel én csak szárnyasokat eszem, minden húsos étel abból készül. Sokkal egészségesebb ;-)
Próbáljátok ki, nagyon finom így.

Related Posts with Thumbnails