2012. július 24., kedd

A túrázás karcsúsít

Jó levegő, gyönyörű táj, nyugalom, felfrissülés!



Közepes tempójú hegyi túrával óránként 400 kalóriát égetünk el. Völgynek lefelé gyakran jóval nehezebb haladni, mint hegynek fel. Ilyenkor lábaink és csípőnk minden izmát átmozgatjuk.


Tippek:

- öltözetünkre ügyeljünk, legyen az időjárásnak megfelelő, réteges. A pulóver kényelmes megoldás, ha bemelegszünk, egyszerűen a derekunkra köthetjük.

- ideális az a lábbeli, amelyik tartja a lábfejet és a bokát és amelyiknek talpa nem csúszik. Papucs, szandál, vékony talpú cipő nem alkalmas több kilométeres gyalogláshoz.

- az esőköpenyt sose felejtsük otthon!




- a hátizsák praktikus és divatos viselet. A kézben vitt szatyor kényelmetlen és veszélyes, mert ha tele a kezünk és a szükség úgy hozza, nem tudunk biztonságosan megkapaszkodni.

- a hátizsákban legyen bicska, vécépapír, ragtapasz, térkép, innivaló és elegendő élelem

- az italt vigyük kulacsban, ami könnyű és nem törékeny. A víz és a limonádé, citromos tea jól oltja a szomjat.

- az élelem: szendvics mellé zöldség - paprika, retek és gyümölcs az ajánlott öszeállítás. Desszertnek akár müzliszelet.

2 megjegyzés:

orsi írta...

Igen, tapasztalat, általában az esőköpeny mindig otthon marad :) mi kerékpárral túrázunk sokszor, és sokat segít a mobilra letölthető MOL bringaPONT applikáció, tartalmazza a látványosságokat, vendéglátóhelyeket, kerékpártúra-útvonalakat... http://minu.me/-bringapont

csipike írta...

Szia Orsi! :-)
Köszi az ötletet! ;-)
Nálam mindig van ernyő, illetve ha bárhová megyünk esőköpeny, nem szeretek elázni :-)
Vigyorognak is rajtam.

Related Posts with Thumbnails