2011. április 14., csütörtök

Zsemle


- 2,5 dl meleg tej, 1 dl meleg víz, 0,5 dl olaj, 55 dkg liszt, fél cs élesztő, 2 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 tojás

- élesztő + cukor + 0,5 dl tej - felfuttatni, majd összegyúrni a többi hozzávalóval és kelni hagyni

- 12 darabba vágni és ovális téglalapokká formázni, tepsibe tenni, vízzel lekenni

- sütés 180 fokon kb. 20 perc, ha kivettük utána is lekenni vízzel

Nagyon finom puha zsemle, aki sósabban szereti, több sót tegyen bele, így kicsit édeskésebb a tésztája.




Házitündér 1.hét - ma a radiátor lemosása volt a program, rá is ment a 15 perc, mert olyan sűrű cirádás, hú de nem szeretem munka volt :-)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails