2011. április 21., csütörtök

Daramorzsa




- 30 dkg grízt 5 dl tejben beáztatni, láthatóan megduzzad majd

- 3 tojássárgát 10 dkg cukorral kikeverni és a darához önteni, a 3 fehérjét habbá verni és lazán belekeverni

- jó nagy serpenyőben vajon (ujjnyi vastagnál ne legyen magasabb tészta) pirítgatni, majd nagyobb darabokra vágni és egyre kisebb darabokká morzsázni fakanállal és türelmesen pirítani

Első morzsám, de hasonlított a mirelithez állagában, ebből gondolom hogy talán jól csináltam :-), nekem a fél adag fért bele a 26 cm serpenyőbe, így vagy kétszerre, vagy tepsiben sütőben érdemes ezt a mennyiséget elkészíteni.
Frissen melegen, langyosan finom jó kis házi lekvárral.




Házitündér 2.hét előszoba - szekrények, előszobafal, beépített szekr.ajtók letörlése volt a program. Látványos változás vette kezdetét, pedig még csak 3 helységben történt zónázás. Nekem sokkal jobb így elosztva elvégezni a teendőket. Folyamatosan alakul a rend, nem úszom el és nekem most ez a lényeg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails