2011. február 20., vasárnap

Zöldségleves grízgaluskával


- zsiradékon megpirítani az apróra szeletelt fehér-és sárgarépát - finomra vágott fokhagymával ízesítve, felönteni vízzel, ízesítésnek belemorzsolni egy leveskockát, só, bors, majd apróra vágott krumplit tenni még hozzá és fedő alatt takarékon készre főzni

- galuskát mindig külön főzöm ki, mert ugye nem mindig sikerül elsőre :-)

- 1 tojás + 3 evőkanál gríz + só elkeverni és pihenni hagyni - sós forrásban lévő vízben megfőzni, fél evőkanálnyi vagy teáskanál méretnél ne legyen nagyobb mert majd duplájára fog nőni, szép lassú tűznél türelmesen kivárva míg puha könnyű galuskák lesznek :-)

Bármilyen zöldséggel bővíthető a leves, ami épp van otthon. A grízt próbáljátok meg, ha elsőre nem sikerül akkor is, a tojás méretétől függ a gríz mennyisége, ha nagyobbak a tojások, akkor púpos evőkanálnyi grízzel keverjétek ki. Pedig nekem a gríz mumus :-) de ez egyre jobban megy ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails