2011. február 11., péntek

Kati kifli


- 25 dkg puha vaj + 2 dl tejföl + 5 dkg élesztő + 1 tojás + 10 dkg liszt ezeket összekeverni

- majd 40 dkg liszt + 2-3 teáskanál só összegyúrni és keleszteni a tésztát

- 4 cipót formázni és mindegyiket körré nyújtani, majd 4-6 cikkre vágni és reszeltsajtot szórni a szélesebb oldalára, erről tekerjük fel kifli formára

- tepsibe tenni, tojássárgával lekenni és sajttal megszórni

- sütés 180 fokon kb. 15-20 perc

Ezek nagyobb kiflik lettek, uzsonnára készültek, a sajtos tölteléktől még finomabbak, puhábbak lettek, nagyon de nagyon finom ;-)

( forrás: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/kati-kifli )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails