2010. július 13., kedd
Serpenyős hús
Ezt általában jénaiban készítem, de most filét vettem ki és így serpenyőben gyorsabban elkészült.
- apróra vágott krumplit feltenni főzni
- a husit ízesíteni só, bors, majd nagy lángon kevés zsiradékon fehéredésig sütni
- pici víz aláöntve és lefedve párolni
- pár perc múlva szeletelt paprikát tenni hozzá és lefedve tovább párolni, ha kell ízesíteni még só, bors és végül nagy cikkekre vágott paradicsomot tenni bele, közben pótoljuk a vizet, hogy szaftos husi legyen
- közben megfő a krumpli is
Én most csak villával törtem össze a krumplit és úgy tálaltam a finom szaftot rálocsolva. Aki szereti hagymát is tehet bele, akkor kicsit lecsós jellegű lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése