2022. február 2., szerda

Svájci burgonya

 


- 1 kg burgonya meghámozva, vékony karikára vágva


- sós vízben fél puhára főzni, majd leszűrni és


- vékony falú sütőtálat kivajazni, nem baj ha nagyobb méretű a tál, azért hogy 1-2 centinél ne  legyen magasabb a burgonya, hogy jól átsüljön 


- sütőtálba tenni a burgonyát


- leönteni a következő mártással: 


- 3 db tojást, 4 dl tejjel kézi habverővel simára keverni, majd 5 dkg reszelt sajttal elkeverni


- só, őrölt bors ízesítés


- a mártást ráönteni a burgonyára és villával kicsit közé nyúlni, hogy mindenhová becsurogjon a sajt, attól lesz puha krémes


- tetejére nem szükséges sajt, így is szépen megpirul


- nagy lángon sütőben készre sütni




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails