- 4 db tojássárga, 5 dkg puha vaj, csipet só, 10 dkg liszt és 2,5 dl tej
- így sorban az összetevőket simára keverni
- 4 db tojásfehérjét habbá verni és óvatosan hozzákeverni
- palacsintasütőben sütni, lassú tűzön hogy átsüljön, majd ha szép pirosas az alja egy tányérra csúsztatni
- még forrón meghinteni kakaós cukorral
- ebből a mennyiségből 4-5 db palacsinta lesz
- a legutolsót az aljával felfelé fordítani a tetejére
Én még plusz 1 tojásfehérjét habbá verek és minden sülő palacsintára kis habsipka pöttyöket teszek, így sokkal habosabb lesz a tészta.
Ízlés szerint lehet vaníliás cukorral ízesíteni, mákkal, dióval, lekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése