2016. január 27., szerda

Zöldborsóleves galuskával


- karikára szelt sárgarépát, gyökeret, mirelit zöldborsót kevés zsiradékon megpirítottam

- kevés lisztet hintettem rá és felöntöttem vízzel

- só, bors ízesítés

- mikor megpuhult a zöldség, galuskát főztem bele - tojás, liszt, só, víz - közepes lágy tésztát kevertem és a levesbe szaggattam, pár perc főzés még és kész lett a leves

Friss petrezselyemmel meghinteni tálalásnál.


2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet! - én eddig csak grízgaluskát szaggattam a borsólevesbe, de így galuskatésztával is kifogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk ez családi hagyomány :-), kolléganőm is grízzel készíti.

      Törlés

Related Posts with Thumbnails