2016. január 9., szombat

Alufóliás batyu


Régi recept és még ide nem került fel. Finom zamatos!

Személyenként egy egy batyut sütök, lehet csirkével, pulykamellel, bármivel ami gyorsan megsül.

- tépek egy jóóó nagy alufóliát, ha nagyobb batyut készítek, akkor 2 nagy fóliát keresztben egymásra teszek, hogy majd kényelmesen össze tudjam fogni a végén

- a fólia aljára vékony szalonna szeleteket

- majd rá, karikára szelt nyers krumplit, só, bors hintés

- ízlés szerint hagymakarikákat, cikkekre szelt paprikát, paradicsomot

- tetejére, befűszerezett kisebb csirkecombok, alsó, felső is lehet, vagy csirke, pulykamell

- a fólia oldalát felhajtom, nem kell szorosra fogni a batyut, laza legyen, majd fent összehajtom, csavarom a 2 fólia végét

- jó nagy sütőtepsibe helyezem a batyukat, 4-5 is elfér

- forró sütőben, jó közepes lángon bő 1 órát sütöm, sütőtől függ persze

Mindenki a sajátját bontja ki, mennyei finom illatfelhők között :-)

Ma már hasonló a sütőzacskó és társai, régen viszont alufóliával oldották meg, hogy a saját gőzében puhuljon meg az étel. Anyukámtól tanultam, úgy mint a római tálban sütést, régebben ez nagy divat volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails