2015. március 15., vasárnap

Töltött csirkecomb


- szép formás egész csirkecombokat, ízlés szerint ízesíteni

- töltelék - kevés áztatott kenyér kifacsarva, csirkemájakat elkaparni vagy nagyon apróra vágni,
főtt tojásokat pici kockára vágni (tojásszelővel hosszában és keresztben), majd mindent összekeverni

- töltelék ízesítése - só, bors, majoránna, finomra vágott petrezselyemzöld

- combok bőrét óvatosan fellazítani és megtölteni,  ha kell vékony hústűvel megtűzni  ( bár nekem most is kinőtte a bőrét, megdagad a töltelék )

- tepsibe vagy hőállótálba tenni a combokat, libazsír alá és 1-2 deci víz, lefedve készre sütni, ( azért nem árt közben ránézni, kicsit meglocsolgatni, folyadékot pótolni, hogy finom omlós puha legyen )

- köretnek rizs, rizibizi, krumpli, ki mit szeret

Nálam most rizs készült, sós vízben főzve, leszűrve és vajjal átkeverve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails