Nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek!
2014-es esztendő is, lencselevessel indul ;-)
A fotón még gőzölög, finom lett.
- a lencsét alaposan megmosni
- majd sós vízben, fedő alatt kislángon félig puhára főzni
- ekkor kerül bele a karikára szelt sárga és fehérrépa
- karikára szelt kolbász
- csak a legvégén kell berántani
- rántás: 1-2 evőkanál olajon, 1-2 evőkanál lisztet világosra pirítani, majd tűzről levenni és fél evőkanál pirospaprikát keverni hozzá, majd kevés vízzel simára keverni
- levesbe önteni és még pár percig főzni
Van aki hagymásan készíti, babérlevéllel, úgy is nagyon finom.
Mennyiség : 2 személyre 3-4 közepes méretű merőkanálnyi lencse, 2-2 közepes méretű sárga-és petrezselyemgyökér, kolbász étvágy szerint, 1 kisebb vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma egészben, 1 babérlevél, só, csipet bors, pirospaprika
Minden évben más színű a karácsonyfánk, most ezüst díszek kerültek rá.
Nagy örömömre, sikerült vennem egy vékony üvegvázát, amibe díszgömböket tettem.
3 megjegyzés:
Boldog új évet kívánok!! :)
Egészségben, szeretetben, mosolyban és finom ételekben gazdag, boldog új évet kívánok:)
Nagyon szépen köszönöm!
Nektek és kedves családotoknak én is, nagyon jó és békés boldog évet kívánok! ;-)
Megjegyzés küldése