2014. január 1., szerda

Lencseleves kolbásszal


Nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek!


2014-es esztendő is, lencselevessel indul ;-)

A fotón még gőzölög, finom lett.

- a lencsét alaposan megmosni

- majd sós vízben, fedő alatt kislángon félig puhára főzni

- ekkor kerül bele a karikára szelt sárga és fehérrépa

- karikára szelt kolbász

- csak a legvégén kell berántani

- rántás: 1-2 evőkanál olajon, 1-2 evőkanál lisztet világosra pirítani, majd tűzről levenni és fél evőkanál pirospaprikát keverni hozzá, majd kevés vízzel simára keverni

- levesbe önteni és még pár percig főzni

Van aki hagymásan készíti, babérlevéllel, úgy is nagyon finom.

Mennyiség : 2 személyre 3-4 közepes méretű merőkanálnyi lencse, 2-2 közepes méretű sárga-és petrezselyemgyökér, kolbász étvágy szerint, 1 kisebb vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma egészben, 1 babérlevél, só, csipet bors, pirospaprika





Minden évben más színű a karácsonyfánk, most ezüst díszek kerültek rá.

Nagy örömömre, sikerült vennem egy vékony üvegvázát, amibe díszgömböket tettem.




3 megjegyzés:

  1. Boldog új évet kívánok!! :)

    VálaszTörlés
  2. Egészségben, szeretetben, mosolyban és finom ételekben gazdag, boldog új évet kívánok:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm!
    Nektek és kedves családotoknak én is, nagyon jó és békés boldog évet kívánok! ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails