2014. január 25., szombat

Lekváros kelt kifli


- hagyományos kelt tészta

- fél centis vastagra nyújtani és 10 centis kockákra vágni

- kemény lekvárral tölteni - nekem a saját készítésű almalekvárom vált be sütésre

- a tészta szélén 1-1 centit behajtani és feltekerni

- sütőpapírral bélelt tepsibe tenni és olvasztott vajjal lekenni a tetejét

- jó közepes hőfokon sütni

Mindenkinek van saját bevált tészta receptje, amiből elkészítheti. Nekem is van, ami bevált és finom puha tészta.
Viszont nem mindig van időm gyúrni és keleszteni. Ekkor az előhűtött termékeket használom és gyorsan elkészül a finomság. Én a Sparban veszem, de minden nagyobb áruházban lehet kapni kelt,-leveles,-rétes,-pizza,-stb. tésztákat.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a lekváros süteményeket.
    Kérlek nézz be hozzám :)
    http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2014/01/ismerjuk-meg-egymast-ujra.html#.UuZwmfuxViw

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails