2014. január 17., péntek

Tyúkcomb krumplifőzelékkel


Én olyan ártatlan vagyok, mint a ma született bárányka :-)

Jöttem volna én, de az IE-n nem működök, Mozillán a képet nem töltötte fel...most végre sikerült.
Nagyon rafinált ez a blogspot.

No de addig is, míg nem a gép előtt ültem...véletlen betévedtem a konyhámba :-)

Finom tyúkcombot sütöttem, semmi rafinéria, csak ahogy szoktam.

- házi tyúkcombok ízesítve

- hőállótálba vagy tepsibe tenni a husikat

- paradicsomot, vöröshagymát nagyobbra szelve a combok közé szórni, pár gerezd fokhagymát is

- picit sózni, kakukkfűvel meghinteni, libazsír alá és kevés víz - fóliával lefedni és sütőben közepes hőfokon megsütni, kb. másfél órát szoktam, szeretem ha jól átsül, bár közben locsolgatom, ha kell pótolom a folyadékot, ne száradjon ki a hús

- krumplit kisebb kockára vágni és sós vízben ami épp elfedi, puhára főzni ( aki szereti 1 babérlevelet tehet hozzá )

- majd behabarni - 1 kispohár tejfölbe, 1-2 evőkanál lisztet keverni, pici vízzel hígítani és a krumplihoz önteni, majd kevergetve készre főzni - én szűrőn keresztül öntöm bele, így tuti sima lesz és még pótolom vízzel vagy tejjel ha túl sűrű lenne

Mennyiség étvágytól függ : személyenként 1-2 tyúkcomb, 1-2 jó közepes méretű krumpli  - tepsibe  2-2 paradicsom és kisebb hagyma, fokhagyma, 1 tejföl

3 megjegyzés:

  1. Ilyen krumplifőzeléket még nem ettem, de szerintem kedvencem lenne.

    VálaszTörlés
  2. Tejes, tejfölös ízű. Nálatok hogy készül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Babérleveles rántást szoktam neki készíteni.

      Törlés

Related Posts with Thumbnails