2014. január 17., péntek
Tyúkcomb krumplifőzelékkel
Én olyan ártatlan vagyok, mint a ma született bárányka :-)
Jöttem volna én, de az IE-n nem működök, Mozillán a képet nem töltötte fel...most végre sikerült.
Nagyon rafinált ez a blogspot.
No de addig is, míg nem a gép előtt ültem...véletlen betévedtem a konyhámba :-)
Finom tyúkcombot sütöttem, semmi rafinéria, csak ahogy szoktam.
- házi tyúkcombok ízesítve
- hőállótálba vagy tepsibe tenni a husikat
- paradicsomot, vöröshagymát nagyobbra szelve a combok közé szórni, pár gerezd fokhagymát is
- picit sózni, kakukkfűvel meghinteni, libazsír alá és kevés víz - fóliával lefedni és sütőben közepes hőfokon megsütni, kb. másfél órát szoktam, szeretem ha jól átsül, bár közben locsolgatom, ha kell pótolom a folyadékot, ne száradjon ki a hús
- krumplit kisebb kockára vágni és sós vízben ami épp elfedi, puhára főzni ( aki szereti 1 babérlevelet tehet hozzá )
- majd behabarni - 1 kispohár tejfölbe, 1-2 evőkanál lisztet keverni, pici vízzel hígítani és a krumplihoz önteni, majd kevergetve készre főzni - én szűrőn keresztül öntöm bele, így tuti sima lesz és még pótolom vízzel vagy tejjel ha túl sűrű lenne
Mennyiség étvágytól függ : személyenként 1-2 tyúkcomb, 1-2 jó közepes méretű krumpli - tepsibe 2-2 paradicsom és kisebb hagyma, fokhagyma, 1 tejföl
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ilyen krumplifőzeléket még nem ettem, de szerintem kedvencem lenne.
Tejes, tejfölös ízű. Nálatok hogy készül?
Babérleveles rántást szoktam neki készíteni.
Megjegyzés küldése