2013. augusztus 23., péntek
Milánóis sült husi
Gyorsan készülő vacsora volt. Nagy főzőtudomány sem kell hozzá és mégis finom, bár én mindent szeretek ami paradicsomos :-)
- először a tésztát megfőzni sós vízben
- amíg a tészta fő, elkészíteni a paradicsomszószt
- libazsíron vagy olajon lisztet pirítani és felönteni a felhígított sűrített paradicsompürével - aki szerencsésebb és kertben terem neki és ideje is van, fenséges finom friss paradicsomból készítve - akkor viszont finomra vágott vöröshagymát pirítani kevés zsiradékon, liszttel meghinteni és a meghámozott feldarabolt paradicsomot hozzá tenni, ízesíteni sóval, cukorral, zellerzölddel, fedő alatt rotyogtatni míg kellően mártásos püré lesz
- csirkemellet apró kockára vágni, sózni, borsozni - aki szereti a csirkés ételízesítőt, azzal ízesíteni - libazsíron pár perc alatt megpirítani
Fél óra alatt elkészíthető vacsora, sajnos mosogatnivaló bőven lesz, de megéri ;-)
Tálalásnál reszelt sajttal bőven megszórni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez nagyon jó ötlet:) A milánói makarónit is nagyon szeretem:)
Köszi! :-)
Megjegyzés küldése