2013. augusztus 23., péntek

Milánóis sült husi


Gyorsan készülő vacsora volt. Nagy főzőtudomány sem kell hozzá és mégis finom, bár én mindent szeretek ami paradicsomos :-)

- először a tésztát megfőzni sós vízben

- amíg a tészta fő, elkészíteni a paradicsomszószt

- libazsíron vagy olajon lisztet pirítani és felönteni a felhígított sűrített paradicsompürével - aki szerencsésebb és kertben terem neki és ideje is van, fenséges finom friss paradicsomból készítve - akkor viszont finomra vágott vöröshagymát pirítani kevés zsiradékon, liszttel meghinteni és a meghámozott feldarabolt paradicsomot hozzá tenni, ízesíteni sóval, cukorral, zellerzölddel, fedő alatt rotyogtatni míg kellően mártásos püré lesz

- csirkemellet apró kockára vágni, sózni, borsozni - aki szereti a csirkés ételízesítőt, azzal ízesíteni - libazsíron pár perc alatt megpirítani

Fél óra alatt elkészíthető vacsora, sajnos mosogatnivaló bőven lesz, de megéri ;-)

Tálalásnál reszelt sajttal bőven megszórni!

2 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nagyon jó ötlet:) A milánói makarónit is nagyon szeretem:)

csipike írta...

Köszi! :-)

Related Posts with Thumbnails