2011. június 6., hétfő

Etessük szobanövényeinket


Etessük szobanövényeinket

- a tápanyag pótlása nagyon fontos, mert földjükbe idővel egyre kevesebb az éltető tápanyag.


A vásárláskor növényeink igényének megfelelő tápsókat, táprudakat válasszunk.


Kombinált műtrágya

- kedvező arányban tartalmazza a fő tápanyagokat és a szükséges nyomelemeket. Kapható folyékony, por vagy szilárd ( kis rúd ) alakban is. Vannak azonnal ható és lassan lebomló műtrágyák a szobanövényeink számára.

Szerves trágyát?

- furcsán hangzik, de lehetséges. Jó minőségű, érett, magas szervesanyag-tartalmú ( humusztrágya ) virágföldet használunk, kevésbé válik fontossá, hogy növényeinket hetente tápoldatozzuk, mert a megfelelően öntözött földjükből is elegendő tápanyaghoz jutnak.

Átültetés helyett

- nagy méretű, nehezen átültethető növényeinket táplálhatjuk műtrágyaoldatokkal is, de ezt gondosan, egyenletesen adagolva kell a földjükbe juttatni.

Főbb tápanyagok

- Nitrogén (N): a levelek, hajtások növekedését serkenti. Hiányában lehullanak a levelek, satnyul a növekedés.

- Foszfor (P): a virágképződést segíti. Hiányában gyenge virágzásra számíthatunk.

- Kálium (K): a gyökérképződésben van jelentősége. Hiánya az idősebb levelek szélén barnás elszíneződést okoz.


Házitündér 1.hét erkély: kaptam epret :-)... az én drága kolléganőm hozott nekem a kertjéből 4 tövet...2 ládában fértek el, a harmadikba csak föld és pár elágazó inda került, amiből új tövek lesznek remélhetőleg. Az egyiken van pár termés, annyira szépek :-)...nálam meg jó déli fekvésű erkély van, kiváló eper érésre való napsütötte idő tombol. A muskátlik is nagyon beindultak, régi földben maradtak, időm sem volt átültetni őket, mégis olyan hálásak hogy virágözönnel várnak esténként.

2 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Szépek a virágok!!!

csipike írta...

Ezek nem az enyémek ;-)...bár én is szeretek 1-1 virágzó cserepest tartani, hangulatosabb tőle a lakás, csak sajnos kipusztulnak :-/

Related Posts with Thumbnails