2010. október 12., kedd

Szilvás máglyarakás



Ringlóval sütöttem, nagyon ízlett ;-)

- 4 kifli karikára szelve, belemártva 2-3 dl tejbe

- jó fél kiló ringló megmosva, félbe negyedbe vágva, ízesíteni fahéjjal

- kb. 2 literes méretű jénaiba rétegezni - kifli,szilva,kifli,szilva,tetején kifli legyen

- leönteni - 2 tojássárga + 10 dkg cukor + 3 dl tej keverékével, tetejére vajforgácsokat szórni és sütőben közepes hőfokon 25-30 perc, míg az oldala szép pirosas kezd lenni, ezért szeretem jénaiban sütni mert így látom hogy pirul

- ekkor a felvert 2 tojásfehérjét (lekvár is keverhető bele) rákenni és még addig sütni míg a hab rózsaszínes lesz

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails