2021. augusztus 10., kedd

Krumplis tészta

 


- 0,5 kg burgonyát meghámozni, kockára vágni és sós vízben megfőzni, majd leszűrni


- kockatésztát sós vízben megfőzni és leszűrni


- 1 db vöröshagyma finomra vágva, 5 dkg zsíron megpirítani, majd ebben a burgonyát összetörni és benne a főtt tésztát megforgatni


Még az életben le nem mértem az ehhez valókat, próbáltam szakácskönyvből leírni. :-)

A tészta mennyiséget úgy írja, hogy 40 dkg lisztből gyúrni!


4 megjegyzés:

Vera írta...

ÁÁÁ ezt még igy nem is hallottam, biztos igy is finom..Én fözök egy kolbvász nélküli paprikás krumlit, kevés lével, összetöröm ...a tészta megfözve és a két anyag összekeverve...

csipike írta...

Igen, mindenki meglepődik, pedig ez egy régi szakácskönyvből van és nálunk a családban mindig így készült, az is lehet hogy erre a vidékre jobban jellemző.

undercover írta...

Én is Csipike módra főzöm, szakácskönyvből tanultam főzni kb. 50 éve, ott biztosan így volt. Talán az első Horváth Ilona lehetett.

csipike írta...

Igen! :-) Bár nekem a könyv borítója már hiányzik, jegyzetek is vannak benne, örökség.

Related Posts with Thumbnails