- 0,5 kg burgonyát meghámozni, kockára vágni és sós vízben megfőzni, majd leszűrni
- kockatésztát sós vízben megfőzni és leszűrni
- 1 db vöröshagyma finomra vágva, 5 dkg zsíron megpirítani, majd ebben a burgonyát összetörni és benne a főtt tésztát megforgatni
Még az életben le nem mértem az ehhez valókat, próbáltam szakácskönyvből leírni. :-)
A tészta mennyiséget úgy írja, hogy 40 dkg lisztből gyúrni!
4 megjegyzés:
ÁÁÁ ezt még igy nem is hallottam, biztos igy is finom..Én fözök egy kolbvász nélküli paprikás krumlit, kevés lével, összetöröm ...a tészta megfözve és a két anyag összekeverve...
Igen, mindenki meglepődik, pedig ez egy régi szakácskönyvből van és nálunk a családban mindig így készült, az is lehet hogy erre a vidékre jobban jellemző.
Én is Csipike módra főzöm, szakácskönyvből tanultam főzni kb. 50 éve, ott biztosan így volt. Talán az első Horváth Ilona lehetett.
Igen! :-) Bár nekem a könyv borítója már hiányzik, jegyzetek is vannak benne, örökség.
Megjegyzés küldése