2020. október 13., kedd

Májgaluska leves

 

Hagyományos húslevest főztem és a betétje májgaluska lett.


- 2 db csirkemáj, só, őrölt bors, finomra vágott petrezselyem, 1 db tojás, 2-3 evőkanál búzadara


- májat éles késsel elkaparni és a felvert tojással és miden más hozzávalóval összekeverni, olyan tejbegríz lágyságú legyen, majd pihenni hagyni


- forrásban lévő sós vízbe, vagy a levesből szedünk ki és abban főzzük meg


- nekem a kisebb tojáshoz is kellett a 3 evőkanál gríz, hogy szaggatni tudjam


- fél mokkáskanál méretet szaggatni, mert megnő


- 10 perc főzést írt, de nekem közepes lángon is kellett 20 perc, hogy kellően puha legyen


Nagyon finom lett! :-)




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails