2015. április 10., péntek
Zöldségleves grízgaluskával
- karikára szelt sárgarépát és gyökeret libazsíron kicsit pirítani, majd felönteni vízzel
- kockára vágott krumpli és kevés zeller, vagy bármi otthon fellelhető zöldség mehet még hozzá
- só, pár szem egész bors ízesítés, esetleg ételízesítő
- lefedve takarékon készre főzni
Grízgaluska:
- 1 tojás, csipet só és 3 púpos evőkanál gríz
- összekeverni és állni hagyni, amíg a víz felforr
- lehet a levesbe is főzni, én külön szoktam sós vízben
- csak teáskanállal kell szaggatni, mert szépen megnőnek
- jó közepes lángon, úgy 10 perc főzés, közben kevergetni, addig főzzük amíg nagyra és puhára főnek
Labels:
gríz,
grízgaluska,
lakto ovo vegetáriánus,
leves,
petrezselyem,
sárgarépa,
vegetáriánus,
zöldségek,
zöldségleves
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése