2015. április 10., péntek

Zöldségleves grízgaluskával


- karikára szelt sárgarépát és gyökeret libazsíron kicsit pirítani, majd felönteni vízzel

- kockára vágott krumpli és kevés zeller, vagy bármi otthon fellelhető zöldség mehet még hozzá

- só, pár szem egész bors ízesítés, esetleg ételízesítő

- lefedve takarékon készre főzni


Grízgaluska:

- 1 tojás, csipet só és 3 púpos evőkanál gríz

- összekeverni és állni hagyni, amíg a víz felforr

- lehet a levesbe is főzni, én külön szoktam sós vízben

- csak teáskanállal kell szaggatni, mert szépen megnőnek

- jó közepes lángon, úgy 10 perc főzés, közben kevergetni, addig főzzük amíg nagyra és puhára főnek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails