Fenségesen finom! :-)
Azon gondolkodtam, hogy tudnám majd méltóképpen bemutatni első, pirosra érő paradicsomterméseimet.
Fotózzam majd jobbról, fotózzam majd balról, esetleg félbevágva? Míg mostam őket a csap alatt, beugrott, hogy de ennék hozzá egy karéj kacsazsíros kenyeret hmmmm...már éreztem ízét a számban. Vettem is elő a zsírt, kenyeret, kentem, szeltem, sóztam :-)
Mind ezt vacsora után fél órával...nem ilyen kis fél kilós szeletke, nem ám, kilós meglett szép karéjjal :-)
No és hogy jutott el a tányéromig - Sok várakozás után kezdett színesedni -
Közben bőven volt időm gyönyörködni szépen virágzó porcsinjaimban :-)
Majd egyre jobban pirosodott...én meg bőszen öntöztem nap mint nap, mivel a paradicsomtőnek a szárazság nem jó.
Ennek hatására, a hátrányból induló tő is megemberelte magát és szépen megindult, növésben, termésben...róla még csak 2 picit szedtem, olyan kis minikét :-)
A várva várt pillanat...mikor kettőnél kicsit megrepedt a héja oldalt...éreztem, most jött el a szüret ideje :-)
Nagyon gyönyörűek és finom, olyan édeskés az íze, nem olyan mint amit a piacon veszek...ez aztán a bio termés :-)
Mindenkinek szívesen ajánlom reggelire, vacsira, uzsonnára ;-)
5 megjegyzés:
Tényleg szépekek a parijaid.Nekem most marhaszív alakúak is vannak nagyon érdekes , majd csinálok belőlük törpe sapkát, mert olyan alakúak.
A porcsinjaid szép színesek az enyémek csak sárgában virítanak, de így is olyan jó rájuk nézni.
Várom a törpe sapkákat ;-)
Mindig vegyesen szedem le róluk a magot, mivel évente új földbe ládába kerülnek, így nem olyan mint a kertben, hogy ahová hullik ott terem. Tavaly nekem fehérből volt sok. A lépcsőház elé is szórtunk magot, a többi lakó is szereti, olyan igénytelen és mégis szép virág.
Ugye, hogy milyen jó saját termesztésű paradicsomot enni? Gratula:)
Igen! :-)
Finom ám a saját paradicsom zsíroskenyérrel :)
Megjegyzés küldése