2013. január 13., vasárnap

Rántott csirkecomb, vajas krumplival


Nem is olyan egyszerű csirkét rántani. Hol nem sült át, hol leszédült a bundája sütés közben :-O

Talán most megtanultam a csínját bínját ;-)

- kisebb méretű csirkecombokat sózni és panírozni - liszt, felvert tojás (só ízesítés), zsemlemorzsa -

- forró zsiradékba tenni a husit és körbe körbe átsütni, míg egy kis színt kap a bunda

- majd fedővel letakarni és takarékon sütni, közben forgatni, hogy minden oldalról átsüljön - nekem úgy 15-20 percig tartott

- krumplit kockára vágni, sós vízben megfőzni, leszűrni és vajon átforgatni

Ehhez készült a kompót ;-)

Kezdő háziasszonykáknak írom, hogy kicsi zsenge combokat érdemes rántani, hogy sikerrel járjanak!

2 megjegyzés:

  1. Hát igen, a lassú sütés a titka!:) és nagyon passzol hozzá a kompót is.

    VálaszTörlés
  2. Finom lett, de még mindig nem olyan, mint Anyué.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails