2012. január 15., vasárnap

Linzer


Marika kolléganőmtől kaptam a receptet, persze előtte leteszteltem az általa készült linzert. Nekem nagyon ízlik ;-) ez tényleg finom puha lesz a lekvártól.

Lehet fele mennyiséget is készíteni, mert 1 kilóból elég sok lesz, én a felét kakaósan gyúrom.

- 1 kg liszt

- 2 cs sütőpor

- 2 cs margarin

- 4 tojássárga

- 2 egész tojás

- 50 dkg cukor

- ezeket összegyúrni ( van mikor pici tejet még teszek hozzá ha túl száraznak tűnik )

- hűtőben pihentetni, majd vékonyra kinyújtani lisztezett deszkán mert ragadhat

Bármilyen vékonyra nyújtom 2-3mm, ez a tészta akkor is süléskor jó 1 cm magasra megnő :-O ezzel csak akkor van gond ha kettőt összeragasztunk, mert úgy túl magas lesz.

- tetszőleges formákkal kiszúrni és sütőpapírral bélelt tepsibe tenni

- másoktól tanulva vegyesen teszem tepsire, hogy a világos tésztán látható legyen mikor kezd kicsit rózsaszínes lenni az alja

- közepes hőfokon kell sütni

- ízlés szerinti lekvárral vagy más krémmel összeragasztani, de finom simán is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails