2024. november 11., hétfő

Paprikás krumpli

 



- 1 db vöröshagyma, vagy 1 db paprika finomra vágva


- 4 db nagy méretű krumpli hámozva, hasábra vágva


- hagymát kevés zsiradékon megpirítani, majd rátenni a krumplit, pirospaprikával meghinteni és felönteni annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje


- sózni


- majd forrás után kis lángon lefedve készre főzni


- 1 db tojást, csipet sóval és annyi liszttel és kevés vízzel elkeverni, hogy közepes lágy tészta legyen, ezt forrásban lévő sós vízbe beleszaggatni - deszkáról, késhegynyi méreteket szaggatni - leszűrni és a krumpli mellé kínálni, vagy összekeverni és úgy tálalni


- ízlés szerint lehet a paprikás krumpliba kolbászt, virslit is főzni



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails