2023. május 1., hétfő

Töltött csirkecomb

 


- 4-6 db szép formás nagyobb csirkecombot, sózni, bőrét fellazítani és alatta is sózni a húst


- töltelékhez: 2-3 főtt tojás meghámozni és tojásszeletelővel apróra vágni


- 2-4 db csirkemájat nagyon apróra vágni


- 2 szelet kenyeret vízben vagy tejben áztatni, majd jól kifacsarni


- 1 egész nyers tojás


- ízesítés: só, bors, majoránna, finomra vágott petrezselyemzöld


- töltelékhez valókat összekeverni és a csirkecombok bőre alá tölteni, végét hústűvel rögzíteni

(nekem legtöbbször ki is reped a sok tölteléktől, de az benne a legfinomabb :-))


- tepsibe tenni a töltött combokat


- a húsok mellé 3-4 evőkanál zsír és 2 dl víz


- a tepsit lefedni és közepes lángon sütni, közben lehet locsolgatni, nálam kb. másfél óra sütés mire szép pirosra megsül


- köretnek gyors rizst főztem sós vízben, majd leszűrtem és kevés vajon átforgattam



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails