2020. május 7., csütörtök

Milánóis ragu


Paradicsommártás:

- 80 dkg friss paradicsomból, vagy 1/2 liter eltett paradicsom, vagy 12 dkg konzerv

- zellerlevéllel felfőzzük a paradicsomlevet

- 3dkg zsírból és 2 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk és felengedjük a paradicsomlével, 10 percig lassan forraljuk és sóval cukorral ízesítjük

- 1 kisebb fej finomra vágott vöröshagymát ( vagy helyette 1 TV paprika finomra vágva ) kevés zsiradékon megpirítjuk

- majd 30 dkg darált húst adunk hozzá és tovább pirítjuk,

- só, bors ízesítés

- majd ráöntjük a paradicsommártást és összerotyogtatjuk

- sós vízben spagettit, vagy cső tésztát kifőzünk, leszűrjük

- a tésztával összekeverjük, vagy így is tálalhatjuk mint a fotón ( egyik étteremben így kínálták )

-  majd jó sok reszelt sajttal megszórjuk 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails