2018. augusztus 18., szombat

Pulykanyakból húsleves


Nagyon finom levest lehet készíteni pulykanyakból!

- 2-3 db pulykanyak, húsvágóbárddal eldarabolni

- minden húst előbb vízben felforralom, majd a húst leszűröm lemosom és úgy teszem fel levesbe főzni, mert akkor szép tiszta lesz a leves

- 4-4 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér felezve, negyedelve

- 2 közepes burgonya negyedbe vágva

- 1 db zellergumó

- 1 db kisebb karalábé

- 1 db egész vöröshagyma, csak a legkülső héjat kell róla leszedni

- 2 db TV paprika egyben

- egy kicsi cikk kelkáposzta

- 10 szem egész bors

- só

- húst, zöldségeket mindent beletenni egy fazékba

- felönteni vízzel, bőven ellepje

- felforralni, majd lassú tűzön készre főzni kb. 1- 1,5 óra

Külön sós vízben tésztát főzni, leszűrni és külön tálkában tálalni.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails