2017. november 18., szombat

Sajtos paradicsomos csibemell, rizzsel


- csibemellet vékony szeletekre szelni, fűszerezni só, bors

- kizsírozott sütőtálban, egymás mellé helyezni

- paradicsomot karikára szelni és a húsra tenni, só, bazsalikom ízesítés

- sütőben fél puhára sütni

- majd reszelt sajttal megszórni és tovább sütni

- sós vízben a gyors rizst megfőzni, még forrón, kevés vajjal átforgatni


Én ilyenkor apróbb paradicsomokat veszek és megmosva zacskóban fagyasztóba elspájzolom.
Télen finom lesz levesbe, vagy sültek mellé, mert most még finom zamatos ízűek.
Paprikát is hasonlóan közepes méretűeket választok, megmosva és kicsumázva zacskóban lefagyasztom.
Karfiol is jó árban van, nagyobb rózsákra szedem és úgy nyersen zacskóban lefagyasztom, 1-2 rózsát majd a levesbe pottyantok :-)
Zellert meghámozva félbe vagy negyedbe vágok és szintén zacskóban fagyasztom. A zöldjét is megmosva zacskóban, nem szoktam finom apróra vágni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails