2017. március 28., kedd
Cseresznyés pite
- 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, csipet só, 15 dkg cukor
- ezeket összekavarjuk
- majd ezt, 20 dkg margarinnal elmorzsoljuk
- és 2 tojássárgájával, fél deci tejjel tésztát gyúrunk
- folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük, míg
- egy jó közepes lapos tepsit sütőpapírral kibélelünk
- 2 üveg magozott cseresznyét leszűrünk, a leve nem kell
- őrölt fahéjat porcukorral elkeverünk
- hűtőből kivenni a tésztát, a felét belesimítani a tepsibe
- nyújtásnál ragad, csak picit lisztezzük ( én kézzel rásegítek a tepsiben ellapogatni)
- rászórjuk a cseresznyét, fahéjas cukorral meghintjük
- a tészta másik feléből rácsokat készítünk a tetejére ( ragad, ragad és ragad, de ne csüggedjünk :-), lisztes kézzel ujjnyi vastag rudakat sodorjunk, majd ezt lapítsuk el )
- előmelegített sütőben, jó közepes hőfokon ( gáz 4-es fokozat ) süssük 30-35 percig
- nem kell a tésztát lekenni!!!!
Hűlni hagyjuk és tetszés szerint felvágjuk!
Pennyben vettem az üveges cseresznyét, nagyon finom!
Nem porcukroztam a tetejét, mert elég édes.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Guszta...már a nézéstől is híztam..
Köszi! :-)
Megjegyzés küldése