2017. március 28., kedd

Cseresznyés pite


- 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, csipet só, 15 dkg cukor

- ezeket összekavarjuk

- majd ezt, 20 dkg margarinnal elmorzsoljuk

- és 2 tojássárgájával, fél deci tejjel tésztát gyúrunk

- folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük, míg

- egy jó közepes lapos tepsit sütőpapírral kibélelünk

- 2 üveg magozott cseresznyét leszűrünk, a leve nem kell

- őrölt fahéjat porcukorral elkeverünk

- hűtőből kivenni a tésztát, a felét belesimítani a tepsibe

- nyújtásnál ragad, csak picit lisztezzük ( én kézzel rásegítek a tepsiben ellapogatni)

- rászórjuk a cseresznyét, fahéjas cukorral meghintjük

- a tészta másik feléből rácsokat készítünk a tetejére ( ragad, ragad és ragad, de ne csüggedjünk :-), lisztes kézzel ujjnyi vastag rudakat sodorjunk, majd ezt lapítsuk el )

- előmelegített sütőben, jó közepes hőfokon ( gáz 4-es fokozat ) süssük 30-35 percig

- nem kell a tésztát lekenni!!!!

Hűlni hagyjuk és tetszés szerint felvágjuk!

Pennyben vettem az üveges cseresznyét, nagyon finom!

Nem porcukroztam a tetejét, mert elég édes.





2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails