2016. június 17., péntek

Ízes csibemell, kaporszósszal


- ehhez egészben hagytam a fél csibemellet

- befűszereztem és csak épp megmártottam lisztben, hogy finom kéreg süljön rá

- serpenyőben libazsíron sütöttem, mivel vastagabb hús, ezért lassabban sült, én forgattam minden oldalát pár percig sütöttem, hogy jól átsüljön, de még ne száradjon ki ( ezt Keresztanyumtól tanultam, ő okított ki )

- 2 csokor friss kaprot megmostam, apróra vagdaltam

- majd pici vízzel, ami épp elfedi, pár percig főztem, só és cukor ízesítéssel

- tejes lisztes habarással sűrítettem -  2-3 evőkanál liszt elkeverve 3 deci tejjel  - szűrőn öntve a kaporhoz, hogy sima legyen a szósz, ha nagyon sűrű, akkor még öntök hozzá tejet




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails