2012. június 20., szerda

Zöldborsóleves galuskával



- zöldborsót kevés vajon megpárolni, ízesíteni bio ételízesítővel, só, pici bors és csipet cukor ha nem elég édes a borsó, majd meghinteni kevés liszttel, majd felönteni vízzel, lassú tűzön készre főzni

- galuskához 1-2 tojás, majd liszttel és kevés vízzel közepesen lágy tésztát keverni, sózni és óvatosan beleszaggatni a levesbe, közben kevergetni, hogy ne tapadjon össze, pár percig főzni

- tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel meghinteni a levest

Valakinél olvastam, hogy ilyen minimál stílusban főzi, kíváncsi voltam rá, finom lett, kicsit sűrű, de én így szeretem.

5 megjegyzés:

martinelli írta...

Nagyon szeretem ezt a levest. Én cukrot nem szoktam tenni bele, mert nem szeretem az édes borsót, de hasonlóan készítem én is. Hamarosan lesz az én blogomon is. Az, hogy sűrű, nem baj, mert ebédre elég egy tányér ebből, nem kell második hozzá, hisz a csipetke is és a borsó is nagyon táplál.

csipike írta...

Szia! :-) Új blogod lesz, vagy a régit felfrissíted? Küldj majd linket, hogy tudjalak követni ;-)

martinelli írta...

Szia! Új blog van. http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/

Köszi, hogy érdekel. :)

csipike írta...

Már fel is iratkoztam ;-)

martinelli írta...

Köszi :)

Related Posts with Thumbnails