2012. június 21., csütörtök

Cseresznyemártás sült husival, darával



- kevés vajon darát pirítani, majd evőkanalanként vizet locsolgatni rá, kevergetés mellett puhára párolni,

- husit apróra vágni, sózni, borsozni és serpenyőben zsiradékon megsütni,

- cseresznyét kevés vízben megfőzni ízesítés szegfűszeg, fahéj, cukor és lisztes tejföllel behabarni - egy kis pohár tejfölbe 2 evőkanál lisztet keverni - kicsit vízzel felengedni és szűrőn keresztül öntve, folyamatosan kevergetni, hogy szép sima legyen a mártás


-------------------------------------------------------

Jól jönne egy kis felfrissülés, még ha 5 fokkal csökken is, de elviselhetőbb lenne.

Klímát nem kapcsolták be, mert szerintük még nincs elég meleg :-O

Gyümölcsöt viszek nasinak, jó hűs cibere, málna-banán, barack-banán, alma. Hűtő nincs, viszont Anyutól kaptam pár éve egy takaros hűtőtáskát, olyan kicsit, amiben 2 kisebb doboz vagy üveg elfér és jégakkuval bélelem, így kellemesen üdítő a gyümisali, meg egyéb amit viszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails