- 30 dkg liszt ( nekem még kellett 3-4 evőkanál )
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 tojás
- 1 cs van.cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg olvasztott vaj
- 0,6 dl narancslé rostosan
- 2 narancs lereszelt héja ( nálam ez elmaradt )
- ezeket fakanállal jól elkeverni, majd hűtőbe tenni 1-2 órára
- lisztes kézzel diónyi gombócokat formálni, tepsibe tenni és lisztes villával kicsit lenyomni a tetejüket, nagyobb távolságra tegyük mert sülés közben megnőnek
- 170 fokon 8-10 perc sütés míg szép rózsaszínes kezd lenni az alja
Nagyon de nagyon finom puha keksz, ez nagyon bejött :-)
(forrás:itt )
Házitündér 1.hét konyha: hűtő és tv letörlése...kuka kimosása és... egy kis szelektív gyűjtés, a palackokat holnap elviszem a tejkimérősnek, újra hasznosítás céljából, mert sokan nem visznek semmi üveget flakont magukkal.
2 megjegyzés:
Csak most vettem észre ezt a fincsi kekszet:) Nagyon jólhangzik, mentem is, mert ugye nem ürülhet ki a keszes dobozunk:)
Nagyon jól teszed, hogy folyamatosan pótolod a kekszes doboz tartalmát ;-). Párat megkentem eperlekvárral, próbáld ki úgy is ;-)
Megjegyzés küldése