2011. november 23., szerda

Omlós narancsos keksz


- 30 dkg liszt ( nekem még kellett 3-4 evőkanál )

- 1 teáskanál sütőpor,

- 1 tojás

- 1 cs van.cukor

- 20 dkg porcukor

- 20 dkg olvasztott vaj

- 0,6 dl narancslé rostosan

- 2 narancs lereszelt héja ( nálam ez elmaradt )

- ezeket fakanállal jól elkeverni, majd hűtőbe tenni 1-2 órára

- lisztes kézzel diónyi gombócokat formálni, tepsibe tenni és lisztes villával kicsit lenyomni a tetejüket, nagyobb távolságra tegyük mert sülés közben megnőnek

- 170 fokon 8-10 perc sütés míg szép rózsaszínes kezd lenni az alja

Nagyon de nagyon finom puha keksz, ez nagyon bejött :-)

(forrás:itt )




Házitündér 1.hét konyha: hűtő és tv letörlése...kuka kimosása és... egy kis szelektív gyűjtés, a palackokat holnap elviszem a tejkimérősnek, újra hasznosítás céljából, mert sokan nem visznek semmi üveget flakont magukkal.

2 megjegyzés:

  1. Csak most vettem észre ezt a fincsi kekszet:) Nagyon jólhangzik, mentem is, mert ugye nem ürülhet ki a keszes dobozunk:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól teszed, hogy folyamatosan pótolod a kekszes doboz tartalmát ;-). Párat megkentem eperlekvárral, próbáld ki úgy is ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails