2011. október 6., csütörtök

Hajápolás

A napsugár az elvékonyodó ózonréteg miatt nagyobb mennyiségben tartalmaz UV-sugarakat, mint szervezetünknek kívánatos volna.
Ennek kóros, szabadgyök-keltő hatása fejbőrünket, hajunkat sem kerüli el.
A felelőtlen napozásnak vannak azonnal látható következményei is, fakó, napszítta, elvékonyodott hajszálak a nyár végére.



Olajos-citromos kúra - igénybe vett, fénytelen hajra :

30 ml olívaolajat meglangyosítjuk, elkeverjük 30 ml citromlével.
Hajunkat a szokásos módon megmossuk, megtöröljük és felkenjük a pakolást a hajszálakra. Sűrű fogú fésűvel átfésüljük és fél, 1 óra elteltével fejünket samponnal jól megmossuk.


Tojásos-sörös pakolás - vékony, töredezett hajra :

30 ml sört összekeverünk 1 tojássárgájával és a felvert habjával.
A masszát felvisszük az előzőleg megmosott és megtörölt hajszálakra. A fehérjetartalmú tojást és a B-vitaminos sört negyedóra múlva samponnal mossuk le.

-----------------------------------------------------------------------------------


Tegnapi zónázás mottója: végezzük el a hivatalos dolgainkat ;-)...kipipálva.

Népszámlálási kérdőív leadva...tegnap este felhívtam a hölgyet, hogy jöhet érte, gyors átnézte helyesen van e kitöltve és 5 perc alatt végeztünk is.

Megkaptuk a gázosoktól is az új szerződést, ma feladtam azt is.

A vizesek is elküldték az óra leszerelése utáni végelszámolást, az elmúlt hónapban épp 3 csekket küldtek...a leolvasás utáni rendes számlát, aztán a leszerelési díjról szóló csekket és most a végelszámolást...annyira de annyira unom már ezt a sok szerződés módosítást, ide pénz, oda pénz...hát mikor lesz már vééége.


Házitündér 3.hét fürdő: rácsos polc lemosása gyors módszerrel...kádba be és letusoltatni...míg ott lecsepegett, addig letekertem a mosdó alatti szifont és kitisztítottam, kicsit már nehezebben folyt le.

3 megjegyzés:

Petra írta...

Hasznosak ezek a pakolások, köszi, hogy megosztottad. :)))

trollanyu írta...

Éppen most festettem be a a hajam,majd hétvégén akarok pakolást tenni rá, kipróbálom az egyiket:) Jó ez a házitündér dolog, de nálam nem működik. Én nekiállok 1 nap 1 héten a gyerekekkel, és mindenki segít, mindennel végzünk. Ma ablakmosásra szántam magam, szabadnapos vagyok, nem vagyok normális:)

csipike írta...

Petra! :-)

Trollanyu! Hát úgy könnyű 1 nap alatt, ha van segítséged :-). Szabadnapon magadat kell kényeztetni nem az ablakot :-O :-)

Related Posts with Thumbnails