A recept már szerepel, de röviden a leírása, pipikéből szokásos módon pörköltet készíteni, mikor félpuha akkor beleszórni a tarhonyát, vízzel felönteni és lassú tűzön fedő alatt készre főzni, közben párszor megkavarni. Általában teszek bele 1-1 felszeletelt paprikát és paradicsomot is.
Elfogyott a szép pirospaprikám, így most fakóbb lett, de az íze finom. Ebből mindig két napi mennyiséget főzök.
Olyan szép idő volt ma


Házitündér 2.hét szoba: íróasztal rendbeszedése és letörlése megtörtént.
4 megjegyzés:
Finom. :)))
Nagyon szeretem a tarhonyát, sajnos itt nincs. Tudom lehet házilag is készíteni, de szerintem az nagyon pepecs munka lehet, bár lehet, hogy kipróbálom:)
Nagyon szeretjük mi is a csirkés tarhonyát. Főleg mikor van már új krumpli és korai csirke.
Falun így szokás mondani mert a jó háziasszonyok már korán tavasszal nevelnek kiscsirkét, minél hamarabb legyen friss csirke az asztalon.
Petra! Finom bizony ;-)!
Trollanyu! Ez olyan modern golyós tarhonya. Olyan sincs nálatok?
Terike! Így van bizony ahogy írod. Drága Nagyikám is kiment az udvarra, levágott 1-2 csirkét...az volt ám a finom rántott pipi. Mi bontottan vesszük és a közelébe sem jön a házinak.
Megjegyzés küldése