2011. október 3., hétfő

Állatok világnapja október 4.-e


Az Állatok világnapját minden évben október 4-én, Ferenc napján ünnepeljük.

Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Gondolkodásának és tetteinek középpontjában a feltétel nélküli szeretet állt. Már életében legendák születtek az állatoknak szóló prédikációiról, az állatokkal való beszélgetéseiről.
A halálát követő második évben, 1228-ban szentté avatták, de a 20. század derekán VI. Pál pápa a környezetvédők védőszentjévé is felavatta.
Éppen ezért október 4-én világszerte nemcsak a ferences rendi szerzetesek emlékeznek meg rendalapítójukról, hanem az állatok világnapja rendezvényeivel, az állat- és természetvédők is.
Magyarországon 1991-től, elsősorban állatvédő szervezetek és állatkertek rendezésében tartanak rendszeresen Állatok világnapja megemlékezéseket.

(forrás:http://www.zoldholnap.hu/)

Új hír a Máltán éjszakázókról...

A három gólya közül kettőt az idén bocsátottak szabadon egy kőszegi madármentő állomásról, ahová azután kerültek, hogy kiestek fészkükből. A harmadik madár szintén az állomáson született röpképtelen szülőktől. Ez volt az első bizonyított magyar gyűrűs fehér gólya megkerülés Máltán.

(fotó:Bob Elliot)
(forrás:http://mme.hu)


Házitündér 3.hét fürdő: fali ruhaszárítót letöröltem, körszárítót letusoltattam és a tükör és polca is csillog.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails