2011. szeptember 12., hétfő

Kekszes szalámi


Másik unokatesómék is voltak itthon és ilyenkor kapunk tőle 1-1 rúd kekszes szalámit...már tegnap majdnem megettem a felét :-O

Mit ne mondjak, ma brutál meleg volt a munkahelyemen...kolléganőim a nyakukra tekertek egy kisebb vizes törölközőt. Hiába csináltunk huzatot, meg sem mozdult a levegő, ez az üveg kalitka magába szívja a napsugarat.

Maradt még sült pipim és abból készítettem vacsira szendvicset, vettem hozzá finom paradicsompaprikát azt a kerek édeset.

Házitündér 1.hét konyha: no mostantól elkezdődik a normális zónázásom ;-)...ma a hűtőt, tévét és lámpát töröltem le, meg a sok zsinórt.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hűűűű de rég ettem ilyet van vagy 25 éve. Nincs véletlenül recepted hozzá?

trollanyu írta...

Ez nagyon finom:) De jó nektek, itt jelenleg 14 fok van, megfagyok.

Kati írta...

De rég ettem kekszalámit.

csipike írta...

Sziasztok! :-)
Patrícia! Én recept nélkül készítem, csak úgy saccperkábé alapon :-)...nagyon egyszerű, kézzel megtörsz egy zacsi kekszet, kakaóport és cukrot ízlés szerint kikeversz, a keksz édes, ezért kicsit kakaósabb ízű legyen, pici vizet öntesz rá és felforralod, majd kevés vajat keversz bele és ráöntöd a kekszre, fakanállal jól összekevered és kicsit hűlni hagyod, közben még keverd át, fóliát letépsz, porcukrozod és rákanalazod majd rúddá formázod, kicsit összepréseled a fóliát összefogva, hogy ne legyen levegős, pár órára hűtőbe tenni és lehet enni ;-)

Trollanyu! Nagyon szívesen átküldök pár fokot ;-)...azért ennyire meleget már nem kívánunk, elég lenne olyan lightos 25 fok ;-)

Kati! Akkor itt az ideje, hogy tettekre lépj és pár óra múlva már eheted is ;-)

Related Posts with Thumbnails