2010. december 18., szombat

Paradicsomos húsgombóc


- 1 finomra vágott vöröshagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 50 dkg darálthús, másfél marék rizs, só, bors - összedolgozni és takaros gombócokat formázni

- sós forrásban lévő vízbe tenni őket és puhára főzni

- paradicsommártást készíteni, én sűrítettből készítem, lisztes rántást készíteni, tűzről levenni és úgy önteni bele a hígított pürét, ízesíteni, só, cukor, babérlevél, hagyma

A gombóc készítését egy kedves ismerősöm Erzsi nagyi diktálta le, ezért van ez a másfél marék rizs elnevezés :-), finom lett és sikerült.

2 megjegyzés:

  1. Szia. SZeretném kérdezni, hogy te megfőzöd előre egy kcisit a rizst?

    VálaszTörlés
  2. Szia :-). Nem kell, én gyors rizst használok mindenhez, ami 15-20 perc alatt puha lesz. A sima rizzsel is tökéletes lesz.
    Közepes lángon főzöm. Néhány rizs szem önálló életet fog élni, de a gombócok ettől még egyben maradnak ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails