Nagyon finom omlós lett!
- pulykaszárnyat kettévágtam, mivel jó nagy darab volt és így kényelmesebben elfért a sütőtálban
- fűszereztem - só, pirospaprika, őrölt bors, majoránna, kakukkfű - jól bedörzsöltem a húst
- sütőtálba helyeztem a szárnyakat, libazsírt tettem és vizet öntöttem alá (fokhagymát is lehet közé szórni)
- lefedtem és sütőben 1 órát sütöttem nagy lángon
- majd még 1 órát közepes lángon, végig lefedve, hogy a gőz és aroma el ne illanjon - közben megfordítottam a szárnyakat és locsolgattam a szaftjával
- mire ilyen szép pirosra sül, akkor lesz készen
Az omlósság titka a hosszú sütési idő!
Csipikének
még izmosodnia kell, hogy ilyen daliás szárnyai legyenek :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése