2016. április 28., csütörtök

Sült pulykaszárny


Nagyon finom omlós lett!

- pulykaszárnyat kettévágtam, mivel jó nagy darab volt és így kényelmesebben elfért a sütőtálban

- fűszereztem - só, pirospaprika, őrölt bors, majoránna, kakukkfű - jól bedörzsöltem a húst

- sütőtálba helyeztem a szárnyakat, libazsírt tettem és vizet öntöttem alá (fokhagymát is lehet közé szórni)

- lefedtem és sütőben 1 órát sütöttem nagy lángon

- majd még 1 órát közepes lángon, végig lefedve, hogy a gőz és aroma el ne illanjon - közben megfordítottam a szárnyakat és locsolgattam a szaftjával

- mire ilyen szép pirosra sül, akkor lesz készen

Az omlósság titka a hosszú sütési idő!


Csipikének 
még izmosodnia kell, hogy ilyen daliás szárnyai legyenek :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails