2014. október 19., vasárnap

Krumplistészta


- kockára vágott krumplit sós vízben megfőzni, majd leszűrni

- finomra vágott vöröshagymát kevés tyúkzsíron megpirítani

- majd a hagymára tenni a krumplit és összetörni

- közben sós vízben, nagy kocka vagy fodros kocka tésztát kifőzni és leszűrni

- a hagymás krumplival összekeverni

- serpenyőben kicsit lepirítani - egy csipet őrölt borssal meghinteni

Mivel én nem eszem hagymát, ezért tv paprikát ujjnyi csíkra szelve meghámozom, ugyanúgy finomra vágom és hasonlóan készítem.
Marika kolléganőmtöl tanultam, mikor diétázott a férje, akkor találta ki, hogy paprikával pótolja a hagymát.
Szuper jó ötlet és nagyon bevált.
Ezt epéseknek is ajánlom, szerintem így ehetik hagyma nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails