2014. október 24., péntek

Cseresznyemártás darával és sült csirkeszárny


- csirkeszárnyakat befűszerezni és sütőtálba helyezni

- 1-1 db paprika és paradicsom cikkekre vágva, fokhagymagerezdek - ezeket a szárnyak közé tenni

- aláönteni egy kis vizet és 1-2 evőkanál tyúkzsírt

- lefedve a tálat, sütőben jó közepes hőfokon puhára sütni



Amíg sül a hús, addig van idő elkészíteni a mártást.

- cseresznyét kevés vízben puhára főzni

- ízesítés cukor és 1-2 egész fahéj, szegfűszeg - utóbbikat érdemes a végén kihalászni ;-)

- behabarni tejfölös liszttel - 1 kisdobozos tejfölbe 2 evőkanál liszt, némi vízzel simára keverni és szűrőn keresztül a cseresznyére önteni, kevergetés mellett készre főzni

Én mirelit cseresznyét használok, amit én tettem el idényben. Akinek van befőttje, azzal is készítheti, azt nem kell főzni, csak habarni.

- serpenyőben kevés vajon, búzadarát rózsaszínűre pirítani - vigyázni kell gyorsan megéghet, vegyük takarékra a lángot, vagy kapjuk le gyorsan a serpenyőt, néha az utóbbit alkalmazom :-)

- majd apránként locsolgatni vízzel, közben kevergetni - ne legyen ragacsos sem

Néha így, néha úgy sikerül, van mikor harmadjára találom el, hogy jó legyen az állaga, no de ez már ismerős az olvasóim előtt :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails