2014. október 10., péntek

Fasírt krumplifőzelékkel


- fél kiló darálthús, 1-2 tojás, 2 db áztatott zsemle vagy kenyér

- ízesítés : só, pirospaprika, bors, fokhagyma aki szereti

- mindent összekeverni, gyúrni, majd közepes méretű pogácsákat formázni

- pogácsákat zsemlemorzsában megforgatni

- serpenyőben zsiradékon megsütni

- én sűtőben szoktam, sütőpapírt megkenem zsírral, rá a pogácsákat és azok tetejét is lekenem, majd jó közepes hőfokon sütöm, mikor kicsit pirosas, akkor megfordíton őket

- krumplit apró kockára vagy karikára szelni és kevés sós vízben megfőzni

- majd behabarni 1 kis pohár tejfölbe 2-3 evőkanál lisztet keverni, kicsi vízzel és ezzel habarni, ha sűrű még pótolni vízzel, de híg se legyen a főzelék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails