2014. május 17., szombat

Újburgonya



Én ezt hogy szeretem...elmondani sem tudom :-)

De mire megpucolom...óóó

- saját kézzel válogattam ki a piacon, mert takaros aprókat szerettem volna

- éles késsel kapirgálni

- megmosni és jól lecsöpögtetni

- forró zsiradékba tenni és közepes lángon, fedő alatt kezdeni el sütni

. párszor kavarjuk meg, le ne tapadjon az alja

- ha félig megsült, utána már fedő nélkül sütjük pirosra

- közben előkészítjük a finomra vágott petrezselyemzöldet és egy edényt amibe a zsiradékot öntjük

- mikor megsült, tűzről levenni és fedővel letakarni, pici rést hagyni, majd kesztyűben megfogni az edényt és leönteni róla a zsiradékot az előkészített edénybe

- levenni a fedőt, gyorsan megsózni és megszórni a petrezselyemmel

- majd rá a fedő és rászorítva az edényre, jó alaposan összerázzuk a krumplit

- pár percig lefedve hagyni és mennyei finom lesz



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails