2014. április 14., hétfő
Fasírt kapormártással
Spenót lett volna, de be kell vallanom, hogy semmi késztetést nem éreztem a spenót pucoláshoz...szégyellem magam, egy rendes háziasszony nem ilyen :-)
Nem szeretek külön bíbelődni vele, egyszerre veszek több csomaggal és pucolás, blansírozás, finomra szelés után, adagonként megy a fagyasztóba.
A kaprot is imádom hmmm :-)
- 0,5 kg darálthús, 1-2 tojás, 2 db áztatott zsemle vagy kenyér
- ízesítés: só, bors, pirospaprika, fokhagyma
- mindent összegyúrni és takaros pogácsákat formázni, majd zsemlemorzsában megforgatni
- hagyományosan serpenyőben, zsiradékom megsütni
- vagy sütőben - sütőpapírra tenni és minden pogácsa alá és tetejére vajforgácsot szórni, ettől finom zamatos lesz és nem száraz - jó közepes hőfokon sütni
- addig a mártás elkészíteni
- finomra vágott kaprot kevés vízben, épp ami ellepi pár percig főzni
- ízesíteni : só, fokhagyma, cukor
- majd 2-3 evőkanál lisztet tejjel simára keverni és behabarni - még kell hozzá majd tej, apránként pótolni, hogy híg se legyen a mártás
Ehhez én 2 csokor kaprot használtam, attól függ milyen a csokor, hitvány vagy szép nagy :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése