2014. április 14., hétfő

Fasírt kapormártással


Spenót lett volna, de be kell vallanom, hogy semmi késztetést nem éreztem a spenót pucoláshoz...szégyellem magam, egy rendes háziasszony nem ilyen :-)
Nem szeretek külön bíbelődni vele, egyszerre veszek több csomaggal és pucolás, blansírozás, finomra szelés után, adagonként megy a fagyasztóba.

A kaprot is imádom hmmm :-)

- 0,5 kg darálthús, 1-2 tojás, 2 db áztatott zsemle vagy kenyér

- ízesítés: só, bors, pirospaprika, fokhagyma

- mindent összegyúrni és takaros pogácsákat formázni, majd zsemlemorzsában megforgatni

- hagyományosan serpenyőben, zsiradékom megsütni

- vagy sütőben - sütőpapírra tenni és minden pogácsa alá és tetejére vajforgácsot szórni, ettől finom zamatos lesz és nem száraz - jó közepes hőfokon sütni

- addig a mártás elkészíteni

- finomra vágott kaprot kevés vízben, épp ami ellepi pár percig főzni

- ízesíteni : só, fokhagyma, cukor

- majd 2-3 evőkanál lisztet tejjel simára keverni és behabarni - még kell hozzá majd tej, apránként pótolni, hogy híg se legyen a mártás

Ehhez én 2 csokor kaprot használtam, attól függ milyen a csokor, hitvány vagy szép nagy :-)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails