2012. április 24., kedd

Kakaós keksz



- 10 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, fél teáskanál sütőpor

- összegyúrni és hűtőben pihentetni

- kézzel diónyi golyókat formázni, tepsibe tenni és ellapítani őket korongokká, majd sütőben 180 fokon kb. 12 perc sütés

Ha van otthon sima csoki, nyugodtam mehet bele vagy 5 dkg mennyiség, attól csak finomabb lesz.

Duplázva érdemes megsütni, egy adag kevés lesz ;-), én zacsiba tettem és másnapra még puhább lett.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Kekszimádó vagyok, tetszene nekem:)

csipike írta...

Süsd meg, gyorsan elkészül ;-)
A kolléganőm pedig diós linzert sütött, elcsemegéztünk :-)

Névtelen írta...

meddig kellene hűtőben tartani?

csipike írta...

Nem kell sokáig, fél óra is elég, amíg kicsit formázhatóbb lesz.
Ha olvasztott vajjal, margarinnal készítem, elég lágy lesz a tészta, ezért kell hűtőbe tenni.

Related Posts with Thumbnails